Ga terug
+ servings
Krokante aardappeltjes uit de koekenpan
Afdrukken

Krokante aardappeltjes uit de koekenpan

Heerlijke, krokante aardappeltjes die knapperig zijn van buiten en heerlijk fluffy en romig van binnen. Je bakt ze gewoon in de koekenpan! Lekker met een flinke klodder mayonaise.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Amerikaans, Frans, Italiaans, Nederlands
Trefwoord 5 ingrediënten, aardappel, aardappelen, aardappels, bijgerecht, gebakken aardappels, krokant, makkelijk, oregano
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram krieltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 blaadjes verse oregano
  • 1 theelepel roomboter
  • olijfolie
  • grof zeezout

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook. Halveer en was de krieltjes en kook deze 6 minuten. Giet af en laat ze even goed uitwasemen.
  • Verhit een goede scheut olijfolie en de roomboter in een koekenpan. Pel en plet de tenen knoflook en laat deze 2 minuten bakken in de warme olijfolie en roomboter.
  • Voeg de krieltjes toe samen met de oregano en bak de krieltjes circa 15 tot 20 minuten. Breng op smaak met zeezout.