Ga terug
+ servings
Paas chocolade maken - ANNIEPANNIE.NL
Afdrukken

Paas chocolade bark maken

Paas chocolade bark maak je heel makkelijk zelf. Smelt twee soorten chocolade door elkaar en maak er een prachtig marmerpatroon in. De finishing touch? Gekleurde Paaseitjes natuurlijk!
Gang Dessert, Nagerecht, Pasen, Snack, Snoep, Zoetigheid
Keuken Amerikaans, Frans, Nederlands, Pasen
Trefwoord 3 ingrediënten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 10 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pure chocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • handvol dragee-eitjes in verschillende kleuren
  • 1 eetlepel decoratiemix (naar keuze) dr. Oetker

Instructies

  • Hak de pure en witte chocolade in stukjes en smelt ze apart van elkaar 'au bain-marie'.
    Dat gaat zo: doe de pure en de witte chocolade allebei in een eigen hittebestendige kom en zet die op pannen met lichtjes kokend water. Let op: de pannen moeten iets kleiner zijn dan de kommen en er mag geen water of stoom in de kommen terechtkomen. Zorg er ook voor dat de onderkanten van de kommen het water niet raken. Laat beide soorten chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om (met aparte spatels).
  • Bekleed een vierkante (ongeveer 21 x 21 cm) of langwerpige bakvorm (ongeveer 11 x 35 cm) met bakpapier en stort hierin de pure chocolade. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en strijk glad. Schep er dan met een lepel hoopjes van de gesmolten witte chocolade op. Pak een mes met een scherpe punt of een satéprikker. Roer hiermee door de chocolade en maak sierlijke bewegingen. Zo ontstaat er vanzelf een mooi marmereffect.
  • Bestrooi de chocolade met gekleurde dragee-eitjes en andere versieringen. Zet de vorm dan minstens een uur in de koelkast om uit te harden. Breek het pas in stukken als de Paas chocolade goed hard is.