Ga terug
+ servings
Gepofte zoete aardappel met pindakaas en chocola
Afdrukken

Gepofte zoete aardappel als ontbijt (met pindakaas, chocola en chili!)

Heerlijk én gezond: gepofte zoete aardappel als ontbijt. Met een topping van pindakaas, chocola, kokos en chili. Dit is lekker wakker worden!
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord 5 ingrediënten, barbecue, cayennepeper, chili, chocola, gepoft, gepofte aardappel, kokos, ontbijt, oven, paasontbijt, poffen, zoete aardappel
Bereidingstijd 1 uur
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 2 blokjes pure chocolade geraspt of gehakt (vegan chocolade als je vegan eet)
  • 2 snufjes cayennepeper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappels en droog ze af. Wrijf ze in met wat olie en prik ze een paar keer in met de punt van een mes. Verpak de zoete aardappels in aluminiumfolie. Niet te strak, maar wel goed sluitend. Pof de zoete aardappels 1 uur in het midden van de oven.
  • Haal de zoete aardappels uit de oven en pak ze (voorzichtig) uit. Snijd ze in de lengte open en duw ze open. Laat de gepofte zoete aardappels afkoelen.
  • Verdeel de pindakaas over de zoete aardappels en bestrooi ze met de kokosrasp en de chocolade. Bestrooi iedere zoete aardappel met een snufje cayennepeper (optioneel).