Ga terug
+ servings
Romige pasta met groene groenten - Anniepannie.nl
Afdrukken

Romige pasta met groene groente

Voor deze romige pasta met broccoli en haricots verts heb je maar 7 ingrediënten nodig. Makkelijk te maken, lekker én gezond: de ideale combinatie.
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Trefwoord 7 ingrediënten, broccoli, gezond, groente, haricots verts, Italiaans, kaas, makkelijk, parmezaanse kaas, pasta, penne, slagroom, sperziebonen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 180 gram penne
  • 1 broccoli
  • 125 gram haricots verts
  • 200 mililiter kookroom
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 5 takjes verse tijm of 1/2 eetlepel gedroogde tijm

Instructies

  • Breng een pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, dop de haricots verts en was de groente.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste 5 minuten de broccoli en haricots verts toe.
  • Snijd intussen de knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan met wat olie. Voeg daar kookroom, Parmezaanse kaas en tijm aan toe en breng tegen de kook aan (niet laten koken). Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta en groente af en meng dit met de saus.