Ga terug
+ servings
Maaltijdsalade met aardappel, avocado en mais - Anniepannie
Afdrukken

Maaltijdsalade met aardappel, avocado en mais

Deze maaltijdsalade met aardappel, avocado, mais en broccoli is super lekker en voedzaam. Hij ziet er ook nog eens prachtig uit!
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Salade
Keuken Amerikaans, Israelisch, Nederlands
Trefwoord aardappel, aardappelen, aardappels, alfalfa, avocado, bliss bowl, broccoli, buddha bowl, gezond, lily rose, maaltijdsalade, mais, maiskolf, salade, tahin
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram Lily Rose aardappels of andere aardappels naar keuze
  • 1 maiskolf of een klein blikje mais
  • ½ broccoli
  • 1 avocado
  • paar plukjes alfalfa
  • 3 eetlepels tahin sesampasta
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • Was de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 6 minuten gaar.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en laat deze de laatste 4 minuten meekoken met de aardappels. Giet af, spoel met koud water en laat de groenten uitlekken.
  • Kook de maiskolf in ongeveer 15 minuten gaar. Hij is gaar als je met een vork makkelijk in de mais kunt prikken. Spoel de maiskolf na het koken koud af, laat uitlekken en snijd dan met een scherp mes de maiskorrels eraf. Gebruik je mais uit blik? Spoel de mais af in een vergiet en laat uitlekken tot gebruik.
  • Klop de tahin en 1 eetlepel citroensap door elkaar en verdun met een beetje water. Blijf net zo lang kloppen tot je een gladde dressing krijgt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Halveer de avocado en snijd beide helften in plakjes. Sprenkel er meteen de rest van het citroensap over zodat de avocadoplakjes niet bruin worden.
  • Verdeel de broccoli, mais en stukjes aardappel over twee borden. Leg de avocadoplakjes erop en eindig met plukjes alfalfa. Sprenkel een deel van de dressing erover en geef de rest erbij.