Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd de tempeh in blokjes en schep ze om met de marinade. Laat de tempeh minstens 2 uur marineren in de koelkast.
Maak intussen de chutney. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Schil het stuk gember en hak of rasp het heel fijn.
Doe de appelazijn en rietsuiker in een steelpan en verhit dit zachtjes totdat de suiker in de azijn is opgelost. Voeg dan de appelblokjes, gember en kruiden toe en laat de chutney 2 uur pruttelen op laag vuur. Roer regelmatig. Als de chutney te plakkerig wordt kun je een scheutje water toevoegen.
Zodra de chutney dik is geworden is het klaar. Laat afkoelen.
Verhit wat zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak de gemarineerde tempeh goudbruin en knapperig. Als je wilt kun je de resterende marinade toevoegen tijdens het bakken.
Serveer de gebakken tempeh met de appel-gemberchutney. Lekker met rijst en een salade.