Deze ravioli van rode biet ziet er prachtig uit! Je maakt er veel indruk mee. Het mooie? Het is super eenvoudig om te maken en je hebt maar 5 ingrediënten nodig. Met een heerlijke vulling van geitenkaas en honing.
Een mandoline (of een superscherp mes en de knife skills van een sushi master)
Ingrediënten
12dunne plakjesgekookte rode bietik gebruikte hiervoor de grootste biet die ik kon vinden uit zo’n vacuüm pakje.
80gramzachte geitenkaas
½eetlepelhoning
½eetlepelfijngehakte dilleplus een paar dilletopjes voor de garnering
balsamicoazijnde lekkerste die je kunt vinden!
Instructies
Zet twee mooie grote borden klaar.
Kies de grootste biet die je kunt vinden. Stel je mandoline in op de allerfijnste stand, zodat je bijna doorschijnende, ultradunne plakjes biet kunt maken. Schaaf 12 mooie plakjes. (kijk uit voor je vingers)
Prak de geitenkaas samen met de honing en de fijngehakte dille tot een smeuïg mengsel.
Leg op ieder bord 3 plakjes biet klaar.
Pak twee theelepels en vorm telkens een klein bolletje van het mengsel. Leg in het midden van elk plakje biet zo’n bolletje. Dek ieder bolletje af met een plakje biet. Druk de randjes van de plakjes biet aan zodat je mooie ravioli krijgt.
Druppel nu over elke ravioli een beetje balsamico azijn. Garneer de ravioli met de dilletopjes en druppel er eventueel nog wat olijfolie omheen.