Go Back
+ servings
Bruschetta met geroosterde druiven en brie - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Bruschetta met geroosterde druiven en brie

Voor deze bruschetta met geroosterde druiven en brie heb je maar 3 ingrediënten nodig! Een heerlijk borrelhapje waarmee je indruk maakt op je gasten.
Gang Hapje, Kerst, Lunch, Voorgerecht
Keuken Amerikaans, Europees, Frans, Italiaans, Nederlands
Trefwoord 3 ingrediënten, blauwe kaas, borrelhapjes, brie, druiven, hapje, hapjes, kerst, lunch, snack
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 1 pakje boerenbrie 165 gram
  • 6 plakken stokbrood schuin afgesneden
  • 250 gram rode druiven pitloos

Instructies

  • Rooster de plakken brood zo’n 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (200 graden) totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Bestrijk of besprenkel ze voor het bakken met een beetje olijfolie. Je kunt de plakken brood ook in een grilpan roosteren. In de broodrooster kan ook, maar laat de olie dan achterwege.
  • Voor de geroosterde druiven: verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de druiven op de bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper en rooster de druiven in het midden van de oven zo’n 15 a 20 minuten.
  • Snijd de brie in plakken en beleg de bruschetta’s ermee. Verdeel daarover de geroosterde druiven.