Go Back
–+ servings
mango curd met limoen - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Mango curd met limoen

Deze mango curd met limoen wil je maken. Zo zoet, zo romig, zo fris, zo... tropisch! Heerlijk bij scones of gewoon over je yoghurtje 's ochtends!
Gang Brunch, Dessert, high tea
Keuken Engels, Fusion
Trefwoord ei, high tea, lemon curd, limoen, mango, mango curd, zoetigheid
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 1 potje

Ingrediënten

  • 175 gram verse mango geschild en in blokjes
  • 60 gram suiker
  • 60 gram boter
  • 3 eetlepels limoensap vers!
  • 4 eidooiers van maat M eieren
  • snufje zout

Instructies

  • Doe de mangoblokjes in je keukenmachine of blender en maal net zo lang totdat je een gladde mangopuree overhoudt.
  • Doe de mangopuree samen met de suiker, de eidooiers, het limoensap en een snufje zout in een steelpan. Meng alles goed met een garde en verwarm het mengsel op middelhoog vuur. Blijf goed roeren.
  • Na ongeveer 5 minuten wordt het mengsel dikker. Haal het dan van het vuur af en meng er in delen de boter door.
  • Haal de mangocurd door een fijne zeef met behulp van een spatel of de achterkant van een lepel. Hier heb je even geduld voor nodig, mango is namelijk heel vezelig.
  • Zet de mangocurd in de koelkast om verder op te stijven. Als je de mangocurd in een gesteriliseerd potje bewaart kan het wel een paar weken goed blijven.