Deze mango appeltaart is een fantastische twist op de welbekende klassieker! De mango geeft een heerlijk tropisch effect. Appeltaart met mango is extra lekker met een flinke dot slagroom of kokosroom. Enjoy!
Doe de bloem, de suiker en het zout in een grote kom en meng het met je hand goed door elkaar. Doe het stuk roomboter erbij en snijd het met twee messen in blokjes. Doe dan het ei en het water erbij en kneed alles met je handen tot een samenhangend deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en zet het deeg in de koelkast.
Schil de appels en mango’s en snijd ze in plakjes. Onder het kopje ‘Mango en appel snijden’ hierboven leg ik uit hoe je dat het handigst doet. Doe de mango- en appelplakjes in een grote kom.
Meng in een klein kommetje het kaneel-, kardemom-, custardpoeder en de suiker door elkaar en strooi dit over de appel en mango. Hussel alles goed door elkaar met je handen, zodat al het fruit is bedekt met een laagje van het suikermengsel.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal het deeg uit de koelkast en snijd een derde af. Leg dit nog even terug. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het overige deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 30 centimeter. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg.
Strooi het paneermeel over de bodem en stort dan de appel-mangostukjes in de springvorm. Verdeel het over de vorm en druk het heel goed aan met je handen.
Rol nu het achtergehouden deeg uit tot een lap en snijd hier dikke repen van. Leg ze kruislings over de taart (zie foto). Druk ze aan de randen iets aan. Klop het ei los en bestrijk hiermee de deegrepen en de rand.
Zet de taart in het midden van de oven en bak ‘m in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar. Mocht de mango appeltaart te donker worden, dek hem dan eventueel af met aluminiumfolie.
Optioneel: laat de taart afkoelen. Verwarm de abrikozenjam in een klein steelpannetje totdat het vloeibaar wordt. Bestrijk hiermee de bovenkant van de taart. Dat geeft een super mooie glans!