Ga terug
+ servings
Roseval aardappels uit de oven thumbnail - Anniepannie
Afdrukken

Roseval aardappels uit de oven

Deze geplette Roseval aardappels uit de oven zijn extreem crunchy! Met dit recept worden jouw ovenaardappeltjes keer op keer super knapperig. Wij eten alleen nog maar geplette aardappels uit de oven... Zó lekker!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Belgisch, Frans, Nederlands
Trefwoord aardappel, bijgerecht, crunchy, knapperig, oven, roseval, rozemarijn
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 350 gram Roseval aardappels gewassen en drooggedept
  • paar takjes rozemarijn
  • olijfolie of knoflookolie
  • grof zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kijk of de Rosevalaardappeltjes allemaal een beetje van dezelfde grootte zijn. Zitten er een paar tussen die te groot zijn? Snijd deze dan doormidden.
  • Kook de Roseval aardappelen gaar in ongeveer 8 minuten. Je moet er makkelijk in kunnen prikken met de punt van een mes. Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen.
  • Verspreid de aardappels over de bakplaat en plet ieder aardappeltje een beetje met een pureestamper. Je mag ze redelijk plat drukken. Soms blijft er een (deel van een) aardappel aan de pureestamper plakken, druk deze dan met je vingers los.
  • Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes en strooi ze over en tussen de geplette aardappeltjes. Drizzle nu wat olijfolie over de geplette aardappels en rozemarijn, strooi er wat grof zeezout over en schuif de bakplaat in de oven. Bak de geplette Roseval aardappeltjes in ongeveer 30 minuten goudbruin en (super) knapperig.