Ga terug
Mayonaise van koolzaadolie - Anniepannie
Afdrukken

Mayonaise van koolzaadolie

Deze mayonaise van koolzaadolie is heerlijk romig. Door de koolzaadolie is de mayonaise goudgeel van kleur. Je maakt deze mayo binnen 10 seconden: gegarandeerd!
Gang Bijgerecht, Saus
Keuken Amerikaans, Belgisch, Frans, Nederlands
Trefwoord citroen, ei, koolzaad, koolzaadolie, mayo, mayonaise, mosterd, romescosaus
Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 350 ml koolzaadolie
  • 1 ei
  • snuf zout
  • ½ citroen
  • 1 el Dijonmosterd (afgestreken)

Ook nodig:

  • staafmixer
  • maatbeker

Instructies

  • Breek voorzichtig een heel ei in je maatbeker. Probeer de eidooier heel te houden. Voeg nu de Dijonmosterd toe, een snuf zout en het sap van een halve citroen.
  • Plaats nu je staafmixer in de maatbeker en zorg dat de staafmixerkop de eidooier compleet bedekt. Giet er nu de koolzaadolie bij.
  • Zet de staafmixer aan maar beweeg hem niet. Zodra je witte slierten mayonaise omhoog ziet komen trek je de staafmixer een heel klein stukje omhoog. Trek de staafmixer steeds een klein stukje hoger totdat alles is samengekomen. Heb vertrouwen! Het komt goed.
  • Proef nu je mayo en breng hem eventueel verder op smaak met wat meer zout of citroensap. Je kunt ook kruiden of specerijen toevoegen, denk aan kerriepoeder (voor kerriemayonaise) of kruiden zoals fijngehakte peterselie of bieslook.