Ga terug
+ servings
Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel
Afdrukken

Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

Mmm deze 'open' knolselderij ravioli is heerlijk! De ravioli is gevuld met een mengsel van gerookte zalm, appel en crème fraiche. Erbij een romige vadouvan mayonaise. Een heerlijk fris en licht gerecht!
Gang Voorgerecht
Keuken Fusion, Italiaans, Nederlands
Trefwoord aardappel, bieslook, creme fraiche, gerookte zalm, groenteravioli, kerst, knolselderij, knolselderijravioli, mayonaise, ravioli, vadouvan, voorgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselderij (je gebruikt ‘m niet helemaal)
  • 1 el citroensap
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1/2 appel friszuur
  • 1 el gehakte bieslook (houd een beetje achter om te garneren)
  • 2 el crème fraîche
  • versgemalen peper
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl vadouvan
  • snufje kurkumapoeder optioneel

Ook nodig:

  • mandoline
  • stoommandje of stoomoven
  • kookring of een grote, ronde steker

Instructies

  • Schil de knolselderij. Snijd nu een stuk van de knolselderij af dat zo groot is als het oppervlak van je mandoline. Zorg dat het stuk knolselderij zo groot is als mogelijk! Schaaf met de mandoline dunne plakken van het stuk knolselderij. Zó dun dat je er een beetje doorheen kunt kijken. Je hebt in totaal 12 plakken nodig.
  • Steek met de kookring 12 mooie rondjes uit de plakken. Leg de uitgestoken plakjes knolselderij in een stoommandje en stoom ze in ongeveer 3 minuten beetgaar. Spoel ze na afloop af met koud water en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek. Besprenkel de plakjes knolselderij met citroensap.
  • Snijd de gerookte zalm en de halve appel in hele kleine stukjes. Meng ze met de gehakte bieslook en de crème fraîche in een kommetje. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
  • Klop een sausje van de mayonaise en vadouvan. Eventueel kun je nog een snufje kurkuma toevoegen om de vadouvanmayonaise nog geler te krijgen.
  • Borden opmaken: leg op ieder bord 3 plakjes knolselderij. Lepel met twee theelepels wat van het zalm-appelmengsel op ieder plakje knolselderij. Niet te zuinig, maar laat de randen vrij. Sluit de ravioli af met de overgebleven plakjes knolselderij. Garneer de knolselderij ravioli met wat van de achtergehouden gehakte bieslook. Lepel op ieder bord tussen de ravioli drie kleine toefjes vadouvanmayonaise en veeg er met de achterkant van een theelepel doorheen.