Ga terug
+ servings
Mini pizza's met gegrilde courgette en parmaham
Afdrukken

Mini pizza's met gegrilde courgette en parmaham

Lekker en ultra schattig: deze mini pizza's met gegrilde courgette en parmaham stelen de show bij elk etentje. Bonus: ze zijn super snel klaar!
Gang Hapje, Snack, Voorgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Trefwoord basilicum, courgette, hapje, mozzarella, parmaham, pizza, tomatensaus, tortilla, tortizza
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 mini tortilla’s
  • 4 el tomatensaus zelfgemaakt of gekocht
  • 12 plakjes gegrilde courgette zelf gegrild of uit de diepvries
  • ¾ bol mozzarella
  • 4 plakjes parmaham
  • handvol verse basilicumblaadjes
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de mini tortilla’s op de bakplaat en besmeer ze met de tomatensaus. Zorg dat je aan de buitenkant een klein randje ‘onbesausd’ laat (ja, ik verzin nieuwe woorden). Net als bij een echte pizza.
  • Verdeel de plakjes courgette over de mini pizza’s (als je gegrilde courgette uit de diepvries gebruikt, dan hoef je deze niet eerst te ontdooien). Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze er ook over. Maal tot slot wat zwarte peper over de pizzaatjes en schuif de bakplaat in het midden van de oven.
  • Bak de mini pizza’s in zo’n 12 tot 15 minuten goudbruin en knapperig. Trek de plakjes parmaham in reepjes en verdeel deze over de warme pizzaatjes. Strooi ook de blaadjes basilicum erover en eindig eventueel met een kleine drizzle goede olijfolie.