Go Back
+ servings
Avocado hummus met limoen - Anniepannie
Afdrukken

Avocado hummus met limoen

Deze avocado hummus is heerlijk glad en romig! Eet ‘m met platbrood of dipgroente. Smullen geblazen!
Gang Bijgerecht, Hapje, Voorgerecht
Keuken Midden-Oosters
Trefwoord avocado, hummus, kikkererwten, limoen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 klein blikje kikkererwten à 160 gram of een blikje bonenmix met kikkererwtenen, edamame en groene kidneybonen van Bonduelle
  • ½ avocado
  • snuf peper snuf zout
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • sap van 1 limoen
  • olijfolie extra vergine

Ook nodig:

  • Staafmixer met hakmolentje of keukenmachine

Instructies

  • Okee, we beginnen met de mindfulness training. Stort de inhoud van het blikje kikkererwten leeg in een vergiet en spoel af met water. Ontdoe iedere kikkererwt vervolgens van zijn velletje door ze tussen duim en wijsvinger te doen en licht te knijpen. Het velletje floept er dan zo vanaf. Doe de gepelde kikkererwten in de hakmolen. Gooi de velletjes weg.
  • Klaar en helemaal zen? Knijp dan de limoen uit boven de hakmolen. Voeg de halve avocado toe, samen met het komijnpoeder, peper en zout. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en blend totdat de boel glad is. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe als het mengsel nog niet de gewenste consistentie heeft.
  • Serveren: doe de avocado hummus over in een schaaltje en maak er met de bolle kant van een lepel een soort grachtje in. Giet hier nog een klein beetje olijfolie in en garneer de hummus eventueel met wat sesamzaad, chiliflakes (pul biber!), za’atar of paprikapoeder. Geef er platbrood en/of dipgroente bij.