Ga terug
+ servings
Maiskoekjes met broccoli en feta - Anniepannie
Afdrukken

Maiskoekjes met broccoli, rode peper en feta (glutenvrij)

Deze maiskoekjes zitten bomvol groente! Ze zijn heerlijk van smaak door de rode peper, feta en het frisse venkelzaad. Warm en koud lekker!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Mediterraan
Trefwoord broccoli, feta, Griekse yoghurt, hartige pannenkoekjes, kikkererwten, kikkererwtenmeel, mais, maiskoekjes, rode peper
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 300 gram diepvries broccoliroosjes zak 300 gram, Bonduelle
  • 150 gram mais uit blik uitgelekt
  • 2 eieren
  • ½ rode peper zaadjes verwijderd en fijn gehakt (of meer, als je ervan houdt)
  • 1,5 tl venkelzaad
  • peper & zout
  • 80 gram kikkererwtenmeel
  • 120 ml water
  • 50 gram feta
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • Griekse yoghurt om te serveren

Instructies

  • Vul een waterkoker helemaal met water en zet aan.
  • Doe de diepvries broccoliroosjes in een vergiet en overgiet ze met (al) het kokende water uit de waterkoker. Laat de broccoliroosjes goed uitlekken.
  • Doe de eieren in een grote kom, samen met de gehakte rode peper, het venkelzaad en flinke snuffen peper en zout. Meng door elkaar. Voeg dan het water en het kikkererwtenmeel toe en kluts alles nog eens goed door.
  • Hak de uitgelekte broccoliroosjes in stukjes en voeg toe aan het eimengsel. Doe de mais erbij en verbrokkel de feta. Roer alles nog een laatste keer goed door elkaar.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur per keer 3 maiskoekjes. Bak ze aan beide zijden goudbruin. Voor ieder maiskoekje gebruik je ongeveer 3 eetlepels van het mengsel. Ik gebruikte zelf een klein pollepeltje om het mengsel mee in de pan te scheppen.
  • Serveren: maak stapeltjes van de maiskoekjes en schep er wat yoghurt bovenop. Smullen!