Ga terug
+ servings
Courgettespread met feta - Anniepannie
Afdrukken

Courgettespread

Deze courgettespread is heerlijk fris van smaak. Smeer het op je boterham (gezond broodbeleg!) of serveer het op een toastje bij de borrel. Smullen!
Gang Bijgerecht, Hapje
Keuken Mediterraan
Trefwoord borrel, broodbeleg, courgette, hapje, smeersel, spread
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 el fijngehakte munt
  • 2 bosuitjes
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte wijnazijn
  • 80 g feta (géén 'witte kaas')
  • olijfolie (extra vergine)
  • versgemalen peper

Ook nodig:

  • een keukenmachine

Instructies

  • Snijd de courgette in stukjes (hoeft niet heel klein) en de bosuien in ringetjes. Leg de groene ringetjes apart en doe de witte ringetjes samen met de courgette in je keukenmachine. Giet het citroensap en de witte wijnazijn erbij en verbrokkel de feta erover. Giet er nog een flinke scheut olijfolie bij en doe de deksel op de keukenmachine. Maal alles fijn totdat je een smeuïge massa hebt. Is het nog te droog? Giet er dan nog wat olijfolie bij.
  • Roer de munt en het groen van de bosuitjes door de courgettespread en breng op smaak met peper. Zout hoeft niet, de feta is al zilt genoeg.