Ga terug
+ servings
Libanese kipspiesjes met salade en hummus - Anniepannie
Afdrukken

Libanese kipspiesjes | Shish taouk

Deze Libanese kipspiesjes zijn super mals en heerlijk gekruid. Perfect voor op de barbecue, maar de grill/koekenpan kan natuurlijk ook. 
Gang Hoofdgerecht
Keuken Arabisch, Libanees, Midden-Oosters, Syrisch
Trefwoord baharat, barbecue, bbq, Griekse yoghurt, kip, kipspiesjes, knoflook, kokosyoghurt, libanees, marinade, oregano, shish taouk, shish tawook, spiesjes, tomaat, tomatenpuree
Voorbereidingstijd 12 uren
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 12 uren 10 minuten
Porties 10 kipspiesjes

Ingrediënten

  • 800 gram kippendijfilet biologisch = lekkerder en beter
  • 3 à 4 teentjes knoflook of meer, haha
  • 4 eetlepel citroensap
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 2,5 theelepel baharat kruiden o.a. te koop bij Albert Heijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • snufje kaneel
  • 1 theelepel grof zeezout
  • flinke snuf zwarte peper
  • scheut zonnebloemolie

Ook nodig:

  • spiesjes/satéstokjes

Instructies

  • Snijd de kippendijtjes in (niet te kleine) stukjes. Meng de rest van de ingrediënten goed door elkaar in een grote kom. Doe de kip erbij en meng alles goed door. Laat dit minstens een paar uur marineren in de koelkast, maar liever nog een hele nacht!
  • Leg de stokjes even een kwartiertje in een bakje met water (zo voorkom je dat ze verbranden op de barbecue) en rijg er daarna de blokjes kip aan. Je zou ongeveer 10 spiesjes moeten kunnen rijgen met deze hoeveelheid kip.
  • Bak de Libanese kipspiesjes goudbruin en gaar op de barbecue of in de grillpan. Serveer met een frisse salade, wat hummus en platbrood.