Ga terug
–+ servings
Plaattaart met citroenricotta en gerookte zalm
Afdrukken

Plaattaart met citroenricotta en gerookte zalm

Deze plaattaart met gerookte zalm, citroenricotta en rucola is een snelle en lekkere maaltijd voor doordeweeks. Geef er een salade bij en je bent klaar! Ook heerlijk om in stukjes te serveren bij de borrel of picknick.
Gang Avondeten, borrel, Brunch, Diner, Lunch, Picknick
Keuken Frans, Fusion, Italiaans
Trefwoord bladerdeeg, citroen, gerookte zalm, makkelijk, plaattaart, ricotta, rucola, snel, zalm, zomer
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 200 gram gerookte zalm
  • 250 gram ricotta
  • rasp van 1 onbespoten citroen
  • handje rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het deeg uit op de bakplaat op het bijbehorende stuk bakpapier. Vouw aan alle zijden een randje van het bladerdeeg om en druk dit vast met behulp van een vork. Prik met de vork gaatjes in het midden van het deeg, zodat het het in de oven niet gaat opbollen.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het bladerdeeg in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig. De onderkant moet stevig zijn. Laat afkoelen.
  • Roer de helft van de citroenrasp door de ricotta. Breng op smaak met een beetje zout en flink wat peper. Besmeer het afgekoelde bladerdeeg met de citroenricotta, maar laat de randjes vrij.
  • Drapeer de plakjes gerookte zalm over de plaattaart. Garneer met de rucola en de achtergehouden citroenrasp.