Ga terug
+ servings
Pulled paddo pizza - Anniepannie.nl
Afdrukken

Pulled paddo pizza

Deze vega pulled paddo pizza laat zelfs verstokte meat-lovers watertanden! De pulled oesterzwammen worden echte smaakbommetjes door de hoisinsaus en sojasaus.
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Chinees, Fusion
Trefwoord bloemkool, hoisin, oesterzwammen, paddenstoelen, pizza, pizzabodem, wortel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 pizza

Ingrediënten

  • 1 pizzabodem bloemkool Magioni, o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 el sojasaus
  • 1 el hoisin saus
  • 2 lente-uitjes
  • paar plukjes julienne wortel
  • paar takjes platte peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Leg de pizzabodem gedurende 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Dit zorgt ervoor dat de bodem straks knapperig blijft.
  • Snijd de lente-uitjes in ringetjes en hou de groene ringetjes apart. Trek de oesterzwammen in smalle reepjes uit elkaar.
  • Verhit in een wok een klein beetje (zonnebloem)olie. Bak de reepjes oesterzwam en de witte lente-ui ringetjes een minuut of 2 op hoog vuur. Doe er dan 1 eetlepel sojasaus en 1 el hoisinsaus bij. Roer goed door.
  • Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel hierover de paddenstoelenreepjes (pulled paddo!). Bak de pizza nu nog 10 minuten in de oven.
  • Als je pizza klaar is, garneer je ‘m met de groene ringetjes lente-ui, wat plukjes julienne wortel en blaadjes platte peterselie.