Ga terug
+ servings
Sardine paté - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Sardine paté met zongedroogde tomaat

Deze sardine paté met zongedroogde tomaat zit bomvol smaak en is heerlijk op een toastje of een boterham. Extra gezond door de omega-3-vetzuren uit de vis.
Gang Appetizer, Dip, Hapje, Voorgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Trefwoord 10 ingrediënten, 7 ingrediënten, broodbeleg, citroen, dip, mayonaise, sardines, sjalot, smeersel, vis, zongedroogde tomaat
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Staafmixer met mengbeker

Ingrediënten

  • 1 blikje sardines in olijfolie (4 sardines)
  • 3 zongedroogde tomaten uit pot in stukken
  • 1/2 sjalot grof gehakt
  • 1 el citroensap
  • 1 el mayonaise ik gebruik de citroenmayonaise van D&L
  • snuf paprikapoeder

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de mengbeker. Maal alles helemaal fijn met de staafmixer. Proef en voeg eventueel wat extra citroensap, versgemalen peper en (weinig) zout toe.
  • Serveer de paté in een mooi schaaltje en garneer met wat paprikapoeder en eventueel een schijfje citroen.