Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van 1 bij 1 centimeter. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes op hoog vuur zo’n 5 minuten totdat ze een beetje zacht worden en bruin beginnen te kleuren. Voeg dan de chorizoblokjes toe en bak deze nog even mee.
Kluts de eieren in een grote kom met wat peper en zout en roer de boerenkool erdoor. Schep ook de zoete aardappelblokjes en chorizo in de kom en roer alles goed door.
Voeg indien nodig nog wat extra olie toe aan de koekenpan en giet het aardappel-eimengsel erin. Zet het vuur op de laagste stand en druk alles met een spatel een beetje aan. Verdeel de geitenkaas in stukken en verspreid deze over de bovenkant van de aardappeltortilla.
Doe een grote deksel op de pan (deze kun je ook zelf maken van twee stukken aluminiumfolie) en laat de tortilla in zo’n 20 minuten zachtjes garen.