Ga terug
+ servings
Filodeegpakketjes met ham en prei - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Filodeegpakketjes met ham en prei

Deze filodeegpakketjes met ham en prei zien er prachtig uit en smaken verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling.
Gang Avondeten, Diner, Lichte maaltijd
Keuken Brits, Engels, Nederlands
Trefwoord creme fraiche, filodeeg, ham, hartige taart, mosterd, prei
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 20 plakjes plakjes filodeeg
  • 4 preien schoongemaakt
  • 200 g hamblokjes
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el grove mosterd

Instructies

  • Ontdooi het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de preien in dunne, halve ringetjes. Verhit in een ruime pan wat boter of olijfolie en bak de prei 10 minuten op matig vuur. Voeg halverwege een eetlepel water toe.
  • Doe de hamblokjes bij de prei in de pan en voeg de crème fraîche en de mosterd toe. Roer alles goed om en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg nu 4 vellen filodeeg op het aanrecht en bestrijk deze met wat olijfolie of gesmolten boter. Leg daarop weer een velletje filodeeg en herhaal dit totdat het filodeeg op is. Schep in het midden van ieder stapeltje filodeeg een kwart van het ham-preimengsel en vouw de pakketjes naar boven toe dicht. Bestrijk ze eventueel van de buitenkant ook nog met wat olie of boter.
  • Bak de ham-preipakketjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Houd goed in de gaten of ze niet te donker worden, iedere oven is anders.