Ga terug
+ servings
Frittata uit de oven - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Frittata uit de oven met bietjes en feta

Een frittata uit de oven is simpel om te maken, maar oh zo lekker. In deze variant gaan geroosterde bietjes, feta en dille. Heerlijk met zure room en gerookte zalm!
Gang Avondeten, Brunch, Lichte maaltijd, Ontbijt
Keuken Italiaans
Trefwoord 10 ingrediënten, 7 ingrediënten, bieten, bietjes, chili, dille, eieren, feta, frittata, gerookte zalm, omelet, venkelzaad, vis, zalm, zure room
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 6 personen

Equipment

  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 50 ml melk
  • 3 middelgrote bieten
  • 100 g feta
  • 2 el fijngehakte dille (vers)
  • 1/2 tl pul biber (chiliflakes)
  • 1 tl venkelzaad (optioneel)

Optioneel

  • 100 g gerookte zalm
  • 80 g zure room

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de bieten en snijd ze doormidden. Snijd ze daarna in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Hussel ze om met wat olijfolie en verspreid over de bakplaat. Maal er grof zeezout en peper over. Rooster de plakjes ongeveer 45 minuten in het midden van de oven totdat ze zacht zijn. (NB: je kunt eventueel voorgegaarde bietjes gebruiken in dit recept, maar zelf geroosterde bietjes zijn veel lekkerder!)
  • Vet een ovenschaal in met wat boter of olie. Of bekleed hem met bakpapier.
  • Klop de eieren los met de melk, chiliflakes, het venkelzaad en de dille. Schep de feta en de geroosterde bietjes erdoor. Breng eventueel verder op smaak met (weinig) zout en versgemalen peper. Schenk het frittatamengsel in de ovenschaal en zorg dat de stukjes biet goed verdeeld zijn. Bak de frittata in 25 à 30 minuten (op 200 graden) gaar.
  • Snijd de frittata in stukken en serveer. Lekker met gerookte zalm en een toefje zure room.