Ga terug
+ servings
Witlof met geitenkaas en peer uit de oven - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Witlofschotel met geitenkaas en peer

Deze witlofschotel met geitenkaas en peer is verrassend lekker! Tijm, honingmosterddressing en crunchy pecannootjes maken de ovenschotel helemaal af.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord geitenkaas, honing, mosterd, oven, ovenschotel, pecannoten, tijm, witlof, witlofschotel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • 2 conference peren niet te rijp
  • 1,5 el honingmosterd
  • 1 tl gedroogde tijm of een paar takjes verse tijm, blaadjes afgerist
  • 75 g zachte geitenkaas
  • 35 g pecannoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de stronken witlof in de lengte. Kook ze 3 minuten voor. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis.
  • Rangschik de witlof en stukken peer in een ovenschaal. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi met de tijm. Roer de honingmosterd los met een heel klein beetje water (zodat het nét schenkbaar is) en giet dit gelijkmatig over de witlof en peer. Strooi de pecannoten over de witlofschotel en plaats de schaal in het midden van de oven. Bak ongeveer 20 minuten, totdat de geitenkaas goudbruin is.