Ga terug
+ servings
Griekse aardappelsalade met sperziebonen en gebakken vis - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Griekse aardappelsalade met sperziebonen en gebakken kabeljauw

Deze Griekse aardappelsalade eet je lauwwarm en kan dus in alle seizoenen. Makkelijk om te maken, gezond en vooral heel erg lekker!
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Salade
Keuken Grieks, Nederlands
Trefwoord aardappelen, aardappels, aardappelsalade, citroen, feta, Griekse yoghurt, kabeljauw, komkommer, olijven, peterselie, sperziebonen, tzaziki
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 300 g snelkookaardappelen
  • 200 g sperziebonen schoongemaakt en gehalveerd
  • klein bosje peterselie fijngehakt
  • ½ citroen uitgeperst
  • 2 el kalamata olijven
  • 80 g feta
  • 2 kabeljauwhaasjes ongeveer 260 gram

Voor de tzaziki:

  • 200 g Griekse yoghurt
  • ¼ komkommer
  • 1 klein teentje knoflook

Instructies

  • Snijd het stuk komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes (grof raspen mag ook). Meng de komkommer door de Griekse yoghurt, pers het teentje knoflook erboven uit roer goed door. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze 4 minuten in ruim water met zout.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de pan met aardappels, breng het water opnieuw aan de kook en kook de aardappels en sperziebonen samen nog 8 minuten. Giet af en laat uitstomen in de pan.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de kabeljauwhaasjes in ongeveer 7 minuten gaar.
  • Giet het citroensap en een scheutje olijfolie bij de aardappels en sperziebonen in de pan. Doe er de fijngehakte peterselie en olijven bij en verbrokkel de feta erover. Hussel alles door elkaar en verdeel over twee borden.
  • Leg de gebakken kabeljauw bovenop de aardappels en sperziebonen en maal er wat peper over. Serveer de tzatziki erbij en garneer eventueel met partjes citroen.