Ga terug
+ servings
Teriyaki noedels met portobello en broccoli - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Teriyaki noedels met portobello en broccoli

Teriyaki noedels: de perfecte combinatie van vlezige, in de pan gebakken portobello met stevige sobanoedels en zoetzure teriyakisaus. Absoluut onweerstaanbaar!
Gang Avondeten, Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Aziatisch, Japans
Trefwoord broccoli, noedels, paddenstoelen, portobello, sesam, teriyaki
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 120 gram sobanoedels
  • 1 eetlepel plantaardige olie bijvoorbeeld arachide- of kokosolie
  • 2 grote portobello’s steeltjes verwijderd
  • 2 eetlepel zoete chilisaus
  • 3 eetlepel honing veganistisch alternatief: agave- of ahornsiroop
  • 3 eetlepel rijstazijn
  • 1,5 eetlepel lichte sojasaus
  • handvol aspergebroccoli
  • 1 rode chilipeper zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamzaad geroosterd

Instructies

  • Voeg de noedels toe aan een diepe pan, schenk er kokend water over en laat 5 tot 6 minuten op matig vuur zachtjes koken terwijl je de portobello’s bakt.
  • Verhit de olie in een grote wok. Voeg de portobello’s toe en bak 4 tot 5 minuten aan één kant op middelhoog vuur goudbruin. Keer de paddenstoelen om, bestrooi ze met zout, besprenkel met de zoete chilisaus en bak in 4 tot 5 minuten ook de andere kant bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Giet de noedels af en zet apart; vang het kookvocht op. Voeg 125 ml van het noedelkookvocht toe aan de wok, samen met de honing,
  • de rijstazijn en de sojasaus. Voeg nu de aspergebroccoli toe met de helft van de gehakte chilipeper. Laat 6 minuten op middelhoog vuur garen. Als de saus droog wordt, voeg dan nog wat kookvocht toe.
  • Voeg de noedels toe aan de wok en roer door zodat de noedels goed met saus zijn bedekt. Bestrooi met de rest van de chilipeper en schep op borden. Snijd de gebakken portobello’s in plakjes en verdeel over de noedels. Bestrooi met het geroosterde sesamzaad en serveer.