Mosselen in tomatensaus met feta (Griekse mosselen 'saganaki')
Deze mosselen in tomatensaus met feta brengen je in één hap naar het warme Griekenland. Serveer deze Griekse mosselen 'saganaki' met een lekker stuk stokbrood om mee te dippen. En vergeet jezelf geen koud glas witte wijn in te schenken. GENIETEN met hoofdletters!
Verwarm wat goede olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak daarin de sjalot, knoflook en chilipeper tot de ui glazig wordt. Voeg de paprika, oregano en peterselie toe. Doe dan de tomaten uit blik en kerstomaatjes erbij en stoof alles 5 minuten op laag vuur.
Voeg nu de mosselen toe en blus af met de witte wijn. Doe daarna de feta erbij, roer goed en leg een deksel op de pan. Laat de mosselen 6 minuten zachtjes koken en controleer dan of ze allemaal openstaan.
Serveer het gerecht met wat oreganoblaadjes.
Lekker om te serveren met extra feta kaas en lekkere olijfolie.