Ga terug
+ servings
Pasta met geroosterde paprika en gorgonzola
Afdrukken

Pasta met geroosterde paprika en gorgonzola

Deze ovenschotel van pasta met geroosterde paprika en gorgonzola is om te smullen! De zoete smaak van geroosterde paprika past perfect bij de romige kaas.
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord blauwe kaas, gorgonzola, Italiaans, paprika, pasta, pastasaus, penne, rode paprika, tijm, tomaat, tomaten, tomatensaus
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram pasta
  • 2 paprika’s
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 6 takjes verse tijm
  • 125 gram gorgonzola
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster 30 minuten in de oven.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit de knoflook aan. Voeg de tomatenpuree en blaadjes van de takjes tijm toe en bak 2 minuten mee. Voeg de witte wijnazijn toe en 1 minuut later de tomaten en suiker. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng intussen een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de geroosterde paprika’s in reepjes en voeg samen met de gekookte pasta toe aan de saus. Doe alles in een ovenschaal en verdeel de gorgonzola erover. Zet in de oven op 180 graden totdat de gorgonzola gesmolten is.