Go Back
Gepofte zoete aardappel met feta tahin en srirachasaus - Anniepannie.nl
Afdrukken

Gepofte zoete aardappel met feta, tahin en srirachasaus

Deze gepofte zoete aardappel met feta, tahin en sriracha is heerlijk als ontbijt of lunch, maar doet het ook erg goed als avondeten met een salade erbij!
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Lichte maaltijd, Lunch, Main Course, meal preppen, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Israelisch, Libanees, Midden-Oosters, Nederlands
Trefwoord 7 ingrediƫnten, bosui, feta, kaas, lente-ui, meal preppen, nigellazaad, sesamzaad, sriracha, tahin, za'atar, zoete aardappel
Bereidingstijd 1 uur
Porties 2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 zoete aardappels middelgroot
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta) van goede kwaliteit
  • 30 gram feta verbrokkeld
  • 1 lente-ui in ringetjes (alleen het groen)
  • 2 theelepels za'atar kruiden
  • srirachasaus naar smaak
  • 1 theelepel nigellazaad optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappels en droog ze af. Wrijf ze in met wat olie en prik ze een paar keer in met de punt van een mes. Verpak de zoete aardappels in aluminiumfolie. Niet te strak, maar wel goed sluitend. Pof de zoete aardappels 1 uur in het midden van de oven.
  • Haal de zoete aardappels uit de oven en pak ze (voorzichtig) uit. Snijd ze in de lengte open. Verdeel de feta, za'atar en (optioneel) het nigellazaad erover en sprenkel de tahin er sierlijk overheen. Druppel wat srirachasaus op de aardappels en strooi er als laatste de ringetjes bosui over.