Ga terug
+ servings
Gepofte koolrabi met witte bonenpuree en peterselieolie - Anniepannie.nl
Afdrukken

Gepofte koolrabi met boterbonenpuree en peterselieolie

Probeer deze gepofte koolrabi echt een keer, hij is zó heerlijk van smaak! Lekker met romige boterbonenpuree en frisse peterselieolie. Koolrabi poffen kan zowel in de oven als op de barbecue.
Gang Avondeten, barbecue, Diner, Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Frans, Israelisch, Midden-Oosters, Nederlands
Trefwoord 7 ingrediënten, aardappelpuree, avondeten, barbecue, boterbonen, geblakerd, gepoft, groente, kool, koolrabi, maaltijdsalade, oven, peterselie, poffen, sperziebonen
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 koolrabi's
  • 1 blik boterbonen
  • 100 mililiter slagroom sojaroom als je vegan eet
  • klein bosje platte peterselie grof gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1,5 eetlepel appelciderazijn
  • 1/2 teentje knoflook optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed een bakplaat met wat aluminiumfolie.
  • Was de koolrabi en droog hem af. Smeer in met een dun laagje olie en prik de koolrabi met de punt van een mes een paar keer in. Leg hem in het midden van de bakplaat en pof de koolrabi 1,5 uur in het midden van de oven.
  • Maak intussen de boterbonenpuree. Giet de bonen af in en vergiet en spoel ze even om. Pureer de bonen samen met de room. Hiervoor kun je een keukenmachine, blender of een staafmixer met een hoge, smalle mengkom gebruiken. Voeg zoveel water als nodig toe om er een smeuïge puree van te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer ook de olijfolie, azijn, peterselie en knoflook tot een mooie, groene olie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de gepofte koolrabi's kort afkoelen en pel ze dan zo snel mogelijk. Als ze nog warm zijn gaat dat het beste.
  • Verdeel de boterbonenpuree over de borden en leg er de koolrabi's op. Druppel er wat peterselieolie omheen. Je houdt wat peterselieolie over.