Ga terug
–+ servings
Aardappelsalade met spekjes, wortel en doperwten - Anniepannie.nl
Afdrukken

Aardappelsalade met spekjes, wortel en doperwten

Deze aardappelsalade met spekjes, wortel en doperwten is heerlijk romig en doet het goed als lunch. Ook ideaal als bijgerecht voor een buffet of barbecue!
Gang Avondeten, barbecue, Bijgerecht, Brunch, buffet, Diner, Hoofdgerecht, Main Course, Salad, Salade, Side Dish
Keuken Amerikaans, Frans, Nederlands
Trefwoord aardappel, aardappelen, aardappels, aardappelsalade, barbecue, bijgerecht, buffet, citroen, doperwten, lunch, maaltijdsalade, mayonaise, mosterd, spekjes, tijm, wortel
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 350 gram aardappels geschild en in blokjes
  • 150 gram wortel in blokjes
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 100 gram spekreepjes
  • 4 takjes tijm alleen de blaadjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel Dijonmosterd

Instructies

  • Kook de aardappelblokjes in ruim water beetgaar, voeg als ze bijna gaar zijn de wortelblokjes toe. Giet daarna af in een vergiet en spoel even kort met koud water. Laat de groenten daarna goed uitlekken en doe ze over in een grote kom.
  • Bak intussen de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Schep de spekjes zonder het vet in de kom.
  • Doe de doperwtjes in een vergiet en spoel ze af met koud/lauw water totdat ze zijn ontdooid (geen warm water, dan verliezen ze kleur). Laat de doperwten uitlekken en doe ze ook in de kom.
  • Klop voor de dressing de mayonaise, mosterd, tijm en het citroensap door elkaar. Breng op smaak met peper. Meng de dressing voorzichtig door de aardappelsalade.