Loaded nacho's - Anniepannie.nl
Afdrukken

Loaded nacho’s

Loaded nacho's: het ultieme comfort food! Heerlijk bij de borrel, maar stiekem ook hartstikke lekker als avondmaaltijd voor 2 met een salade erbij. Genieten!
Gang Avondeten, borrel, Diner, Hapje, Hoofdgerecht, Lichte maaltijd, Main Course, Snack, Voorgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans, Tex-Mex
Trefwoord amerikaans, avocado, borrel, borrelhapjes, chips, hapjes, kaas, loaded, loaded nacho's, mais, mexicaans, nachochips, quacemole, texmex, tomaat, tomatensaus, tortilla, tortillachips, zoete chilisaus
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 300 gram rundergehakt
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 theelepel komijn zie tip
  • 2 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 200 gram tortillachips naturel
  • 75 gram maïs
  • 200 gram romaatjes gehalveerd
  • 100 gram cheddar geraspt
  • 1 avocado
  • 1 kneepje limoensap
  • 125 mililiter zure room
  • chilisaus
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de sjalot in dunne halve ringetjes, de knoflook in fijne plakjes en hak de peper fijn.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook en rode peper 2 minuten aan.
  • Voeg het gehakt dan toe samen met de specerijen en een snuf peper en zout en bak dit rondom aan. Voeg de tomatenpuree toe wanneer het gehakt bijna gaar is en bak dit 3 minuten.
  • Doe de helft van de tortillachips en een ovenschaal. Verdeel de helft van het gehaktmengsel, de tomaatjes, maïs en cheddar erover en herhaal deze stap.
  • Zet de ovenschaal 7 minuten in het midden van de oven.
  • Prak intussen de avocado met een kneepje limoensap en peper en zout. Serveer dit samen met de zure room en chilisaus bij de nacho's.