Ga terug
+ servings
pulled pork van bananenschil-3
Afdrukken

Pulled pork van bananenschil

Ooit pulled pork van bananenschil gegeten? Het kan! Ik maakte een lekkere Indonesische marinade en serveerde het met een atjar van rode kool.
Gang Avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Main Course
Keuken Amerikaans, Indonesisch, Vegan, Veganistisch, Zuid-Amerikaans
Trefwoord atjar, banaan, bananen, bananenschil, broodje, coleslaw, gember, Indonesisch, ketjap, komijn, pulled, pulled pork, rode kool, sambal, vegan, veganistisch
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 3 biologische bananen geel met nog wat groene vlekjes

Voor de marinade:

  • 1 theelepel five spice poeder
  • 3/4 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 centimeter verse gember fijn geraspt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • snuf zout

Voor erbij:

  • 2 broodjes
  • ingelegde rode kool zie TIP*
  • 2 blaadjes botersla
  • 3 eetlepels mayonaise Vegan
  • cassave kroepoek

Instructies

  • Was de bananen goed, wrijf ze droog in een schone theedoek en pel ze. Gebruik het vruchtvlees van de bananen voor een ander recept.
  • Schraap met een lepel al het witte spul uit de binnenkant van de bananenschillen. Verwijder de houterige uiteindes van de schillen. Leg de banenenschillen met de gele kant naar boven op een snijplank, druk ze plat en 'pull' ze met behulp van een vork. Dat doe je door de vork halverwege in de schil te prikken en de vork dan stevig naar het uiteinde te trekken. Doe dat met de hele bananenschil totdat je allemaal slierten hebt. Snijd de slierten in drieën.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een kom en doe de pulled bananenschil erbij. Hussel goed om en laat even staan.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en doe de pulled bananenschil erbij. Voeg een scheutje water toe. Bak de pulled bananenschil op middelhoog vuur gedurende 10 minuten. Laat het water telkens helemaal verdampen en voeg dan weer een nieuw scheutje water toe. Laat het laatste scheutje water verdampen en zet het vuur uit.
  • Besmeer de broodjes met (vegan) mayonaise en leg er een slablaadje op. Verdeel de pulled bananenschil over de broodjes en leg daarop wat ingelegde rode kool. Serveer met cassave kroepoek.

Notities

*TIP deze atjar van rode kool is heel lekker bij dit broodje pulled pork van bananenschil: zelf ingelegde rode kool maken.