Go Back
Quiche met pompoen en peer - Anniepannie.nl
Afdrukken

Quiche met pompoen en peer

Deze quiche met pompoen en peer moet je echt een keertje proberen! De peer is een zoete tegenhanger voor de zilte feta en de spekreepjes. Een perfecte combinatie!
Gang Avondeten, buffet, Diner, Lunch, Main Course
Keuken Belgisch, Frans, Grieks, Nederlands
Trefwoord bladerdeeg, blauwe kaas, eieren, feta, fruit, groentetaart, hartige taart, peer, peren, pompoen, quiche, spek, uien, varkensvlees, venkel
Bereidingstijd 50 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 7 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 250 gram geschilde pompoen in kleine blokjes
  • 1 venkelknol in dunne repen
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 100 gram spekreepjes
  • 2 harde conference peren geschild en in stukken
  • 3 eieren
  • 125 gram crème fraiche
  • 200 gram feta echte feta, géén witte kaas
  • versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een springvorm in met wat boter. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg.
  • Bak de spekjes in een droge koekenpan. Zodra het vet vrijkomt voeg je de uienringen toe. bak deze even mee totdat ze wat zachter worden. Voeg dan de pompoenblokjes en venkelreepjes toe en bak alles al omscheppend nog 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met flink wat versgemalen peper. Zet het vuur uit en schep de stukken peer erdoor.
  • Kluts in een grote kom de eieren en de crème fraîche door elkaar. Verkruimel de feta erboven en roer erdoor. Doe het groentemengsel in de kom en schep alles met behulp van twee grote lepels goed om. Giet alles dan in de met bladerdeeg beklede springvorm. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen toe, over de vulling.
  • Bak de quiche in ongeveer 30 à 40 minuten gaar in het midden van de oven. Iedere oven is anders, dus kijk halverwege even of de quiche niet te donker wordt.