Ga terug
+ servings
Salade van cavolo nero met appel en walnoten
Afdrukken

Salade van cavolo nero met appel en walnoten

Deze salade van cavolo nero (palmkool) met appels, walnoten en granaatappel is een ideaal bij- óf voorgerecht voor een mooi diner.
Gang Bijgerecht, Salade, Voorgerecht
Keuken Italiaans, Kerst, Nederlands, Veganistisch, Vegetarisch
Trefwoord ahornsiroop, appel, diner, dressing, granaatappel, kerst, kleine moeite groots effect, makkelijk, maple syrup, salade, vegan, veganistisch, vegetarisch
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram gesneden cavolo nero of palmkool
  • ½ Royal Gala appel Marlene
  • ¼ granaatappel
  • 20 gram walnoten
  • 10 gram pompoenpitten

Ingrediënten voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Snijd de Marlene appel in dunne plakjes.
  • Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zien.
  • Snijd de granaatappel doormidden en haal er de granaatappel pitten uit. Dat gaat het makkelijkst door met een pollepel op de schil te tikken.
  • Hussel de cavolo nero en de appel door elkaar en druppel de dressing erover. Stooi de granaatappelpitjes en de pompoenpitten over de salade.