Go Back
+ servings
Afdrukken

Bietentartaar met doperwtencrème en gekarameliseerde pecannoten

Deze bietentartaar is ideaal als voorgerecht voor het Kerstdiner. Zowel vleeseters als vegetariërs zullen ervan smullen!
Gang Kerst, Voorgerecht
Keuken Europees, Frans, Nederlands, Vegetarisch
Trefwoord balsamico, biet, bieten, bietjes, doperwten, frambozen, honing, kerst, mascarpone, pecannoten, tartaar, vegetarisch, voorgerecht
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 klein zakje rucola
  • 3 voorgekookte bietjes vaccuüm verpakt
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 125 gram frambozen
  • 150 gram diepvries tuinerwten afgespoeld en uitgelekt in een vergiet
  • 1 eetlepel gehakte munt vers
  • 125 gram mascarpone
  • 3 handjes pecannoten ongezouten
  • 3 eetlepels honing

Instructies

  • Hak de pecannoten in stukjes en rooster ze in een droge koekenpan totdat ze licht verkleuren. Voeg dan de honing toe en laat alles even bubbelen totdat alle stukjes pecannoten bedekt zijn met een glanzend laagje. Schep de gekarameliseerde pecannoten op een stukje bakpapier en laat ze afkoelen en hard worden.
  • Doe de munt en de doperwten in een keukenmachine en maal totdat de doperwten helemaal fijn zijn. Doe dan de mascarpone erbij en zet de machine aan totdat alles goed gemengd is. Laat de machine niet langer draaien dan nodig, zodat de crème stevig blijft.
  • Snijd de bietjes in hele kleine blokjes en doe ze in een kom. Houd 4 frambozen apart en snijd de rest in kleine stukjes. Doe ze bij de bietjes in de kom. Voeg de balsamicoazijn en de olijfolie toe en schep alles goed om.
  • Verdeel de rucola over de borden. Zet een kookring in het midden van een bord en schep deze halfvol met het biet-framboosmengsel. Druk een beetje aan. Schep er dan wat van de doperwtencrème op en strijk dit glad. Strooi er een laagje van de gekarameliseerde pecannoten over en garneer met een framboos. Herhaal dit voor alle borden.