Afdrukken

Open lasagne met gegrilde groente en knapperige Parmaham

Deze open lasagne met gegrilde groente en knapperige Parmaham is z├│ lekker! Omdat de lasagne niet in de oven hoeft, is hij ook nog eens snel klaar. Een topper!
Gang Avondeten, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord courgette, gegrilde groente, gezond, lasagne, makkelijk, open lasagne, parmaham, pasta, pastasaus, ricotta, snel, venkel
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingredi├źnten

  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 500 gram pastasaus
  • 250 gram ricotta
  • 1 courgette
  • 2 venkelknollen
  • 4 plakken Parmaham
  • verse basilicumblaadjes om te garneren

Instructies

  • Bak de plakken Parmaham knapperig in een droge koekenpan en laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier.
  • Verwijder de stelen en een plakje van de onderkant van de venkel en snijd in dunne plakken. Snijd de courgette in schuine plakken. Bestrijk de plakken venkel en courgette licht met wat zonnebloemolie. Verhit een grillpan en gril de groenten totdat ze gaar zijn en mooie strepen hebben.
  • Kook de verse lasagnebladen in een ruime pan in 4 minuten gaar. Laat de bladen uitlekken op een schone theedoek. Snijd ieder lasagneblad 1x doormidden.
  • Verwarm de pastasaus in een pannetje.
  • Leg nu op ieder bord een lasagneblad. Schep er wat saus op en leg er een paar plakjes groente op. Eindig met een beetje van de ricotta en leg er weer een lasagneblad op. Herhaal totdat alle groente en lasagnebladen op zijn. Het zou kunnen dat je nog een beetje saus overhoudt.
  • Leg de knapperige plakken Parmaham bovenop de open lasagnes en garneer met de basilicumblaadjes.