Ga terug
+ servings
Heerlijke roomkaasdip met jalapeno, spekjes en kaas - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Roomkaasdip met jalapeño, spekjes en cheddar

Deze roomkaasdip heeft hier thuis de 'lekkerste dip van het jaar' verkiezing gewonnen! Heerlijk romig, licht pikant en zoutig door de jalapeño, spekjes en kaas. YUM!
Gang Dip, Hapje, Snack
Keuken Amerikaans, Fusion, Mexicaans, Tex-Mex
Trefwoord 5 ingrediënten, borrelhapjes, dip, hapje, snack
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 8 personen

Ingrediënten

  • 400 gram zuivelspread naturel
  • 30 gram jalapeñoplakjes uit pot
  • 100 gram spekreepjes biologisch
  • 90 gram pittige cheddar of oude kaas, geraspt
  • 25 gram verse bieslook

Instructies

  • Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Schep de uitgebakken spekjes uit de pan en laat ze even afkoelen.
  • Hak de plakjes jalapeño en de bieslook super fijn. Hak ook de spekreepjes zo fijn mogelijk zodra ze zijn afgekoeld. Doe alles samen met de zuivelspread en de geraspte cheddar in een kom. Meng goed door elkaar.

Notities

Ik gebruikte voor deze roomkaasdip de allergoedkoopste zuivelspread die ik in de supermarkt kon vinden. Die is niet zo dik als sommige andere zuivelspreads. Mocht jij een andere roomkaas gebruiken en je vindt de dip iets te stevig, roer er dan wat yoghurt doorheen om de dip te verdunnen.