Ga terug
+ servings
mango granola thumbnail
Afdrukken

Mango granola met kokos en amandelen

Tropisch, knapperig en zoet: deze mango granola maakt van jouw ontbijt een feestje! Makkelijk om te maken en véél lekkerder dan granola uit de winkel.
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Engels, Nederlands
Trefwoord amandelen, granola, kokos, mango, maple syrup, ontbijt, pompoenpitten, vegan, zonnebloempitten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 1 flinke pot

Ingrediënten

  • 350 g havervlokken hele
  • 85 g geblancheerde amandelen
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 30 g kokosflakes
  • 100 g zonnebloemolie
  • 100 g maple syrup
  • 100 g gedroogde mangostrips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 125 graden.
  • Doe de havermout in een grote mengkom. Hak de amandelen grof en doe deze erbij, samen met de zonnebloempitten, pompoenpitten en de kokosflakes.
  • Giet de zonnebloemolie en de maple syrup bij het granolamengsel en meng alles heel goed door.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola er gelijkmatig over. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de granola in ongeveer 40 minuten goudbruin. Schep het regelmatig om.
  • Laat de granola helemaal afkoelen. Je zult merken dat het steeds knapperiger wordt. Snijd de gedroogde mangostrips in kleine stukjes en meng deze door de afgekoelde granola. Bewaar de mango granola in een glazen pot of een luchtdichte bak.