Poke bowl met zalm thumbnail - Anniepannie
Afdrukken

Poké bowl met zalm, mango en srirachamayonaise

Dit is de zomer op je bord! Deze poké bowl met zalm, mango en srirachamayonaise is echt zalig. En... nog makkelijk om te maken ook!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans, Aziatisch, Hawaiiaans
Trefwoord avocado, bowl food, edamame, mango, mayonaise, poke, poké bowl, sriracha, vis, zalm
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 120 gram rijst naar keuze bijv. zwarte rijst of sushirijst
  • 140 g zalm super vers
  • ½ mango
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 2 handjes edamameboontjes sojabonen
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl sriracha of meer naar smaak
  • zout en peper
  • 2 tl sesamzaad het liefst zwart en wit
  • ½ limoen

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de mayonaise, sesamolie, sojasaus en sriracha door elkaar. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Snijd de zalm in blokjes en meng de dressing erdoor. Laat even zo staan.
  • Snijd de radijsjes in plakjes, de mango in reepjes en de avocado in blokjes.
  • Laat de rijst afkoelen en verdeel over twee kommen. Verdeel de zalm over het midden en leg de rest van de toppings er sierlijk omheen. Strooi de sesamzaadjes over de zalm. Serveer iedere poké bowl met een partje limoen.