Ga terug
+ servings
Kipnuggets Italian style 400 g kippendijfilets 50 gram zongedroogde tomaat 70 gram parmezaanse kaas, geraspt 2 el gehakte bieslook 1 tl knoflookpoeder 1 tl oregano versgemalen peper bloem ei panko (Japans broodkruim) zonnebloemolie Voor de pestomayonaise: 4 el mayonaise 1,5 el citroensap 1 el pesto Ook nodig: keukenmachine Snijd de kippendijen in stukken en halveer de zongedroogde tomaten. Doe alles in de keukenmachine, samen met 50 gram Parmezaanse kaas, de bieslook, knoflook, oregano en flink wat versgemalen peper. Pulseer net zo lang totdat je een (soort van) gladde massa hebt die aan gehakt doet denken. Pak nu drie diepe borden. Kluts in bord 1 het ei los, strooi in bord 2 een dikke laag bloem en strooi in bord 3 een flinke laag panko. Hussel de achtergehouden (20 gram) Parmezaanse kaas door de panko. Vorm nu nuggets van het kipmengsel. Zorg dat ze ongeveer even groot zijn, gebruik ongeveer een eetlepel per keer. Haal de nuggets door de bloem, dan het ei en dan de Parmezaan-panko. Leg de nuggets op een bord tot gebruik. Verhit in een wok een flinke laag zonnebloemolie. Bak de kipnuggets in delen goudbruin en gaar (keer ze halverwege). Het is echt belangrijk dat je niet teveel nuggets tegelijk bakt! Laat de gebakken nuggets uitlekken op keukenpapier. Klop de ingrediënten voor de pestomayonaise door elkaar en serveer dit bij de kipnuggets als dip.
Afdrukken

Italiaanse kipnuggets met pestomayonaise

Crunchy, sappig en bomvol smaak: deze Italiaanse kipnuggets wil je proeven! Dip ze in romige pestomayonaise en je bent in foodie-heaven. 
Gang Hapje, Snack, Voorgerecht
Keuken Amerikaans, Fusion, Italiaans, Nederlands
Trefwoord citroen, kip, kipnuggets, mayonaise, nuggetchallenge, oregano, panko, parmezaan, parmezaanse kaas, pesto, tomaat, zongedroogde tomaat
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 400 g kippendijfilets
  • 50 gram zongedroogde tomaat
  • 70 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el gehakte bieslook
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • versgemalen peper
  • bloem
  • 1 ei
  • panko Japans broodkruim
  • zonnebloemolie
  • 1 citroen

Voor de pestomayonaise:

  • 4 el mayonaise
  • 1,5 el citroensap
  • 1 el pesto

Ook nodig:

  • keukenmachine

Instructies

  • Snijd de kippendijen in stukken en halveer de zongedroogde tomaten. Doe alles in de keukenmachine, samen met 50 gram Parmezaanse kaas, de bieslook, knoflook, oregano en flink wat versgemalen peper. Pulseer net zo lang totdat je een (soort van) gladde massa hebt die aan gehakt doet denken.
  • Pak nu drie diepe borden. Kluts in bord 1 het ei los, strooi in bord 2 een dikke laag bloem en strooi in bord 3 een flinke laag panko. Hussel de achtergehouden (20 gram) Parmezaanse kaas door de panko.
  • Vorm nu nuggets van het kipmengsel. Zorg dat ze ongeveer even groot zijn, gebruik ongeveer een eetlepel per keer. Haal de nuggets door de bloem, dan het ei en dan de Parmezaan-panko. Leg de nuggets op een bord tot gebruik.
  • Verhit in een wok een flinke laag zonnebloemolie. Bak de kipnuggets in delen goudbruin en gaar (keer ze halverwege). Het is echt belangrijk dat je niet teveel nuggets tegelijk bakt! Laat de gebakken nuggets uitlekken op keukenpapier.
  • Klop de ingrediënten voor de pestomayonaise door elkaar en serveer dit bij de kipnuggets als dip. Geef er ook wat partjes citroen bij.