Ga terug
+ servings
Hartige taart met pompoen - thumbnail
Afdrukken

Hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo

Deze hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo is heerlijk! Hij ziet er indrukwekkend uit door het filodeeg, maar is hartstikke makkelijk om te maken. Aanraderrr!!!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands
Trefwoord chorizo, filodeeg, hartige taart, pompoen, quiche, ricotta, spinazie, venkel, venkelzaad
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 60 gram pijnboompitten
  • 100 gram chorizo in kleine blokjes
  • 5 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 1 tl oregano
  • 2 tl venkelzaad
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • grof gemalen zeezout & peper
  • 300 gram beetgare pompoen gestoomd of geroosterd in de oven
  • 150 gram spinazie
  • 1 pakje pakje filodeeg ontdooid (à 224 gram)
  • zonnebloemolie

Ook nodig:

  • aluminium ovenschaal of ovenbestendige koekenpan een springvorm kan ook
  • bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een droge koekenpan en bak hierin de pijnboompitten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bordje.
  • Doe de chorizoblokjes in de warme koekenpan en bak ze knapperig.
  • Kluts de eieren in een grote kom en meng de ricotta erdoor. Doe de pijnboompitten en chorizoblokjes erbij en roer alles goed door. Voeg dan het venkelzaad, de organo en het gerookte paprikapoeder toe en maal er zout en peper over naar smaak. Roer alles nog een keer goed door.
  • Hak de spinazie grof en laat deze even slinken in de koekenpan (in het vrijgekomen chorizovet). Voeg de spinazie samen met de pompoenblokjes toe aan het eimengsel en meng goed door.
  • Knip een stuk bakpapier iets groter dan de pan/schaal die je gebruikt en ‘beleg’ het met een laag filodeeg. Bestrijk het filodeeg licht met wat zonnebloemolie en strooi er een beetje grof zout en peper over. Herhaal dit totdat al het filodeeg op is.
  • Til het deeg met bakpapier en al in de pan/schaal en druk het aan. Giet de vulling erin en vouw het overhangende filodeeg losjes over de bovenkant. Zet nu de ovenproof pan of aluminium schaal een paar minuutjes op middelhoog vuur zodat de bodem alvast een beetje bruint en knapperig wordt. Zet de hartige taart daarna zo’n 20 in de oven totdat ‘ie gaar en goudbruin is.