Print
Gevulde inktvis met chorizo venkel en spinazie - Anniepannie

Gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie

Met deze gevulde pijlinktvis ga je gegarandeerd indruk maken op je volgende dinner party! Het is makkelijk om te maken, maar het ziet er super mooi uit. De vulling bevat o.a. chorizo, venkel en spinazie. Yummm! Een aanrader dit. 

Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan, Nederlands, Spaans
Keyword chorizo, citroen, gevuld, hoofdgerecht, inktvis, noordzee, noordzeevis, pijlinktvis, spinazie, venkel, vis, voorgerecht
Voorbereiden 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 middelgrote pijlinktvis of twee kleinere, schoongemaakt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 klein sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook uitgeknepen
  • 1/2 venkel heel fijn gesneden
  • 50 gram chorizo in hele kleine blokjes
  • 80 gram spinazie fijngehakt
  • 1 tl venkelzaad
  • zout en peper
  • 1 biologische citroen de helft geraspt en de andere helft in partjes

Ook nodig:

  • 2 cocktailprikkertjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord.
  3. Doe nu de chorizoblokjes in de koekenpan en bak ze knapperig. Laat het vrijgekomen vet in de pan en voeg nu de venkelblokjes, knoflook en sjalot toe. Bak een paar minuutjes mee. Voeg dan het venkelzaad en de spinazie toe en bak nog even mee totdat de spinazie geslonken is. Breng de vulling op smaak met de citroenrasp, zout en peper. Voeg ook de pijnboompitjes toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Snijd de tentakels van de pijlinktvis (deze gebruik je niet, maar zijn lekker om op te bakken in de pan). Vul de inktviszak met het chorizomengsel en sluit de zak door er twee cocktailprikkertjes kruislings doorheen te prikken.
  5. Leg de gevulde pijlinktvis op een bakplaat met bakpapier en schuif hem in de oven. Bak de gevulde inktvis in 15 minuten gaar. Serveer met de partjes citroen.