Deze vegan paté is serieus net echt! Geloof me, dit wil je proeven. Je maakt de paté met linzen, walnoten en een paar dadels. De dadels geven een subtiel zoetje, waardoor de paté nog het meest doet denken aan de cranberrypaté van de supermarkt. Zalig!
1groot blik linzen (uitlekgewicht 265 gram)afgespoeld en uitgelekt
120gramwalnotengrof gehakt
2sjalotjesgesnipperd
2teentjes knoflookfijngehakt
2elcitroensap
2 à 3elwater
2snuffenzout
2medjoul dadelsontpit en in stukjes
versgemalen zwarte peper
Ook nodig:
keukenmachine
eventueel: kookring
Instructies
Simpelste recept ooit: doe alle ingrediënten in de keukenmachine en blend totdat alles mooi glad is.
Opdienen: leg de kookring op je borrelplank of op een mooi bord. Vul de kookring voor ongeveer 2 centimeter met de vegan paté. Strijk de bovenkant zo glad mogelijk met de achterkant van een lepel. Maak de lepel eventueel een beetje nat als de paté blijft plakken. Trek de kookring voorzichtig omhoog en serveer de paté met crackertjes.