Ga terug
+ servings
Vegan pate van linzen en walnoten - AnniepannieVegan pate van linzen en walnoten - Anniepannie
Afdrukken

Vegan paté van linzen, walnoten en dadels

Deze vegan paté is serieus net echt! Geloof me, dit wil je proeven. Je maakt de paté met linzen, walnoten en een paar dadels. De dadels geven een subtiel zoetje, waardoor de paté nog het meest doet denken aan de cranberrypaté van de supermarkt. Zalig!
Gang Hapje
Keuken Frans, Nederlands, Vegan
Trefwoord citroen, dadels, knoflook, linzen, paté, sjalot, vegan, walnoten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 schaaltje vol paté (grote hoeveelheid)

Ingrediënten

  • 1 groot blik linzen (uitlekgewicht 265 gram) afgespoeld en uitgelekt
  • 120 gram walnoten grof gehakt
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • 2 à 3 el water
  • 2 snuffen zout
  • 2 medjoul dadels ontpit en in stukjes
  • versgemalen zwarte peper

Ook nodig:

  • keukenmachine
  • eventueel: kookring

Instructies

  • Simpelste recept ooit: doe alle ingrediënten in de keukenmachine en blend totdat alles mooi glad is.
  • Opdienen: leg de kookring op je borrelplank of op een mooi bord. Vul de kookring voor ongeveer 2 centimeter met de vegan paté. Strijk de bovenkant zo glad mogelijk met de achterkant van een lepel. Maak de lepel eventueel een beetje nat als de paté blijft plakken. Trek de kookring voorzichtig omhoog en serveer de paté met crackertjes.