Ga terug
+ servings
Ceviche van zeebaars met gin grapefruit en avocado - Anniepannie
Afdrukken

Ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado

Deze ceviche van zeebaars met gin, grapefruit en avocado is het perfecte voorgerecht voor een chique diner. Makkelijk om te maken en toch super verfijnd!
Gang Voorgerecht
Keuken Engels, Nederlands, Peruaans
Trefwoord avocado, bleekselderij, ceviche, gin, grapefruit, koriander, limoen, noordzeevis, selderij, zeebaars
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 180 gram zeebaarsfilet
  • 1 grapefruit
  • 2 el limoensap (van verse limoenen)
  • 15 ml Rutte Celery gin
  • 1 el gehakte koriander (houd een beetje achter om te garneren)
  • ½ sjalotje (ultra fijn gesnipperd)
  • ½ rode peper (zaadjes verwijderd en in dunne plakjes)
  • 1 rijpe avocado
  • ½ tl grof zeezout

Ook handig (optioneel):

  • meloenbolletjeslepel

Voor de C&T:

  • 1 deel Rutte Celery Gin
  • 2 delen dry tonic
  • 1 stengeltje bleekselderij

Instructies

  • Schil de grapefruit ruim en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Dat heet segmenteren. Vang het vrijkomende sap op in een bakje. Knijp de overgebleven vliesjes en schillen uit om al het sap te verzamelen.
  • Meng in een brede kom de fijngesnipperde sjalot, de plakjes rode peper, 4 eetlepels grapefruitsap, 2 eetlepels limoensap, de gin en de gehakte koriander door elkaar. Dit is je marinade.
  • Snijd nu niet te dunne plakjes van de zeebaars en leg deze in de marinade. Zorg dat alle plakjes goed in de marinade liggen. Laat de zeebaars 8 minuten marineren.
  • Snijd de avocado voorzichtig doormidden en verwijder de pit. Maak nu met een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes van het vruchtvlees. Je hebt er ongeveer 10 nodig in totaal. Als je geen meloenbolletjeslepel hebt, snijd dan blokjes of plakjes van de avocado.
  • Maak nu de borden op: verdeel de plakjes zeebaars over het midden van beide borden. Laat wat ruimte tussen de plakjes en leg hier de grapefruitpartjes tussen. Eindig met de avocadobolletjes en strooi er de achtergehouden koriander over. Klaar!
  • Voor de C&T: vul een (longdrink) glas met ijsblokjes. Schenk de Rutte Celery gin en de tonic over het ijs en garneer met een stengeltje bleekselderij. Ben je in een dolle bui? Dan kun je eventueel nog een scheutje vers grapefruitsap toevoegen.