Ga terug
+ servings
gevulde courgette met geitenkaas en appel - Anniepannie
Afdrukken

Gevulde courgette met geitenkaas en appel

Deze gevulde courgette met geitenkaas, appel en walnoot is heerlijk! Een verrassende combinatie die ontzettend goed werkt. 
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Frans, Nederlands
Trefwoord appel, courgette, dragon, geitenkaas, gevulde courgette, honing, mosterd, walnoten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette gewassen
  • ½ Granny Smith appel gewassen en in kleine blokjes
  • 50 gram zachte geitenkaas in stukjes
  • 2 kneepjes honing
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 eetlepel grof gehakte walnoten
  • 2 theelepel gedroogde dragon
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Halveer de courgette in de lengte en hol beide helften uit met een theelepeltje (niet te diep). Verwijder de zaadlijsten volledig. Deze heb je niet nodig. Bewaar ze bijvoorbeeld voor in een soepje!
  • Leg de courgettehelften op de bakplaat en besmeer de binnenkanten gelijkmatig met mosterd. Verdeel de appelblokjes over de courgettehelften en daarna de stukjes geitenkaas en walnoot. Maal er wat zwarte peper over en bestrooi met de dragon. Knijp tenslotte nog wat honing uit over beide courgettehelften. 
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de gevulde courgette in 30 minuten gaar.