Ga terug
zeewiermayonaise - Anniepannie
Afdrukken

Zeewiermayonaise van dulse

Dit is geen gewone mayonaise, maar zeewiermayonaise! Romig en zilt van smaak. Deze mayonaise smaakt heerlijk met wat knapperig brood. 
Gang Hapje, Snack, Voorgerecht
Keuken Modern, Nederlands
Trefwoord mayonaise, zeegroente, zeewier
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 5 minuten

Ingrediƫnten

  • 5 g gedroogde dulse Seamore seewead bacon, zak 37,5 gram
  • 100 ml mayonaise (eventueel vegan)
  • 1 el zonnebloemolie
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Hak de dulse met een groot mes in stukjes van 0,5 cm. Je kunt hiervoor ook het hakmolentje van je staafmixer of keukenmachine gebruiken (pulseerstand).
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukjes dulse op middelhoogvuur knapperig. Dit duurt ongeveer 1 minuut. Let goed op, want de dulse brandt snel aan!
  • Meng de dulse door de mayonaise en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Lekker met wat knapperig brood.