Ga terug
+ servings
Snijbonensalade met tomaat in een mooie serveerschaal
Afdrukken

Snijbonensalade met tomaat en burrata

Deze snijbonensalade met tomaat, olijven en burrata is heerlijk. De dressing maakt het helemaal af! Snijd de burrata aan tafel open voor een wauw-effect.
Gang Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken Frans, Nederlands
Trefwoord burrata, dressing, olijven, salade, sjalot, snijbonen, tomaten, zongedroogde tomaat
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g snijbonen
  • 4 handen spinazie grof gehakt
  • 250 g rijpe cherrytomaatjes
  • 120 g zongedroogde tomaten op olie in reepjes
  • 120 g kalamata olijven
  • 2 bolletjes burrata of 1 grote

Dressing

  • 1 sjalot gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 2 el olie uit het potje van de zongedroogde tomaten
  • 1,5 el rodewijnazijn
  • ½ tl kristalsuiker

Instructies

  • Maak de snijbonen schoon en snijd ze in de lengte in schuine reepjes. Kook ze in ongeveer 7 à 8 minuten beetgaar. Giet de snijbonen af en spoel ze even met koud water om het kookproces te stoppen (en de mooie, groene kleur te behouden).
  • Maak intussen de dressing. Meng de gesnipperde sjalot met de olijfolie, azijn, suiker en 2 eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaten. Breng de dressing op smaak met (voldoende) peper en zout en meng door de lauwwarme snijbonen. Laat verder afkoelen.
  • Snijd de cherrytomaten doormidden en meng ze samen met de reepjes zongedroogde tomaat, spinazie en olijven door de snijbonen. Verdeel de salade over een mooie, grote schaal en leg de burrata erop. Snijd de burrata aan tafel voorzichtig open en besprenkel met wat olijfolie. Maal verse peper over de salade en sprenkel er wat grof zeezout over.