Ga terug
+ servings
Oesterzwammenkebab - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Oesterzwammen kebab

Vegetarische kebab die niet vegetarisch smaakt! Deze oesterzwammen kebab heeft een vlezige bite en is super smaakvol gekruid. Laat je verrassen!
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosters, Turks
Trefwoord baharat, Griekse yoghurt, kebab, komkommer, munt, oesterzwammen, peterselie, platbrood, radijs, shoarma, streetfood, tahin, tomaat, za'atar
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 (platte) spiesen

Ingrediënten

  • 450 g oesterzwammen
  • 1 pakje Fairtrade Original kruidenpasta voor Midden-Oosterse Kebab
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el tahin
  • 4 flatbreads
  • 6 el yoghurt
  • 4 kleine komkommertjes
  • handje kerstomaten
  • bosje radijsjes
  • bosje groene kruiden naar keuze peterselie en/of munt
  • 4 el za’atar kruiden
  • citroensap naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Scheur de paddenstoelen in grote, dikke repen. Pel de uien en snijd ze in kwarten. Haal alle 'blaadjes' van de ui los. Hussel de oesterzwammen en rode ui in een grote kom om met de kruidenpasta. Dit gaat het makkelijkste met je handen. Zorg dat alles bedekt is met een laagje kruidenpasta.
  • Rijg de oesterzwammen en ui-blaadjes afwisselend aan platte spiezen. Als je geen spiezen hebt, kun je ze ook over een met bakpapier beklede bakplaat verdelen. Laat alles minimaal 15 minuten marineren (een uur of 2 mag ook, als je tijd hebt).
  • Rooster de oesterzwamspiesen in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin in de oven, totdat de randjes knapperig zijn.
  • Pers intussen het teentje knoflook uit in een kommetje. Doe hier de yoghurt en tahin bij en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe.
  • Snijd de komkommer, tomaatjes een radijsjes in hele kleine stukjes en doe ze in een kom. Hak de kruiden en meng dit erdoor. Als je wilt kun je nog wat citroensap toevoegen.
  • Besmeer de flatbreads met het yoghurtsausje en verdeel de oesterzwammen kebab erover. Schep er wat van de salade over, bestrooi met de za’atar, rol de flatbreads op en wikkel ze eventueel in een papiertje.